Keisinger ház

More
12 years 11 months ago #4425 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic Keisinger ház
-"Na jó, ezt így kicsit nehéz lesz elmagyarázni, hogy semmi rálátásod sincs, de megpróbálom. El?ször is, gondolom hallottad már azt, hogy "abrakadabra". Ne nevess, mert ez nagyon fontos. Héberül van és három szó. Abra, teremtem, ca, amit, dabra beszélek. Azaz ahogy a kereszténységben "testté l?n az ige". A kereszténység is zsidó hagyományokból, gyökerekb?l táplálkozik, ahogy az iszlám. Ugyanazok a kabbalista hagyományok vannak a hermetikus keresztény fehér mágia és az iszlám mögött, de az alapja ez a kifejezés. Az, hogy amit kigondolsz és megfogalmazol, az megjelenik valahogy a Tükörvilágban. Akkor ki kellett mondani, mert ez er?sítette a hitet és a koncentrációt, tehát adott egy extra lökést. Most nem mindent kell, de én például igenis használok varázsigéket és kis rituálékat. Nekem ezzel könnyebb, meg egyébként is, ott az a kis extra, hogy hitet vagy akaratot teszel a dolog mögé. A sámánoknál viszont ez gyakorlatilag állandó, de err?l Azumit kellene kérdezned. A lényeg annyi, hogy ha akarok, akkor létrehozhatok bármikor egy mágikus teremtményt, egy ?rz?szellemet, egy úgynevezett figyel?t és attól függ, hogy kis rituálét vagy nagyot használok, órákig vagy hetekig marad. Ha akarom, akkor kapunak is használhatom egy sokkal er?sebb valami számára, mint afféle kapaszkodót, amivel az idézett lény sokkal könnyebben rángatja át magát a metasíkjáról az Asztrális Síkra, azaz erre a világra és sokkal könnyebben meg is kapaszkodik. A lényeg viszont egy, mégpedig az, hogy azok akik nem ébredtek föl is tudnak módosítani az érzelmeikkel az Asztrális Síkon. Ez az egyetlen mód arra, hogy varázsoljanak. Összegy?lnek és ha elég er?sen hisznek, akkor ha szerencséjük van kiszimatolja egy az adott érzelmet kedvel? valami az ingyen energiát és a könny? átjárást és átjön. Ha nem túl barátságos akkor belakmározik, ha szerencsénk van akkor csak az érzelmekb?l, ha nincs akkor a hívekb?l. Ha viszont úgy dönt, hogy marad, akkor támogatni fogja azokat akik idehívták, és bumm, már van is egy új sámáni kultuszod. Hogy mi jöhet annak a száma végtelen, de hogy mi marad itt azt befolyásolja az emberek képzelete is, hisz azzal "konfigurálják" a környez? asztrális teret egy egy rituálé alkalmával. Így vannak bizonyos természeti lényegek, amik vagy itt voltak és elég er?sek voltak ahhoz hogy maradjanak és úgy döntöttek hogy együtt m?ködjenek, vagy vannak olyan lényegek, amiket mi hívtunk ide. Igazából tök idegenek, de mutattunk nekik egy arcot, egy álcát, egy ruhát amit megtanultak hogy ha fölvesznek, akkor nagyon jól járnak, f?leg ha nem fogyasztják el a híveiket. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ahol azzal kínálták meg ?ket, azt ne fogadták volna el. Lásd mondjuk az aztékokat, akik több ezer hív?vel és rabszolgával etették ugyanezeket a formákat, csak ?k más ruhát adtak nekik. Na most, ezek a rovarok parazita létformák, akiknek megmutattuk, hogy félünk, undorodunk a darázstól, a póktól, a csótánytól, meg mondjuk ott volt az Alien, hogy jaj, belénk fognak tojni és a kaptárban kikel bel?lünk egy. Mit ad az ég, ezek emberekb?l kelnek ki és kaptárakat, fészkeket építenek."

-"Igen, röviden tényleg annyi, amit mondtál, egy körlevél milliókat ölhet meg. Ha egy hülye azt hiszi, hogy ett?l már varázsló lett és elindítja, akkor nekünk gyakorlatilag annyi. De most rendelek valami gyümölcslevet, mert tökre kiszáradt a szám ebben a nagy magyarázásban. Te kérsz, vagy inkább valami mást innál?"

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #4433 by danka90
Replied by danka90 on topic Keisinger ház
- A gyümölcslé tökéletes lesz nekem is, köszi. Kérj bel?le kett?t légyszi.
- Azt hiszem, boldogabb voltam tudattalanul. Még szerencse, hogy ezek a dolgok nem jönnek ide napi szinten. Meg hogy err?l nem tudnak olyan sokan, hogy legyen is olyan idióta, aki elkezdi. Mindenesetre szép kis horror. De az ?rz?szellemeid meg tudnak bírkózni az ilyen dolgokkal? Vagy mik az er?viszonyok? Egy rovarszellemet kinyírna? Bár gondolom ez is azon múlik, hogy hányan idézték meg azt a rovarszellemet.

More
12 years 11 months ago #4435 by Nyarlathotep
-"Persze, hogy nem jönnek. Minek jönnének ha már itt vannak? A mana a metasíkokról jön az Asztrális Síkon keresztül. Emlékszel? A kérdés csak az, hogy a természetes mindegyik síkkal azonos mértékben együtt álló asztrális síkot hogy torzítja a fizikai világból érkez? érzelmi töltés. Ez a háttérzaj, ami igazából csak annyi, hogy a világ hatalmas óram?ve ott épp melyik fogaskerekével kapcsolódik több foggal az Asztrális Síkhoz és ezzel a fizikai síkhoz. Attól viszont ezek a síkok mindig itt vannak, csak "oldalra kell lépni". Ráadásul a végtelen számú közül vannak itt mind egyszerre. Minél er?sebb a mágia, annál kevesebb energia kell ahhoz, hogy valaki innen megtegye azt a lépést vagy épp valami onnan ide. Az idézés viszont pont ezért m?ködik, mert ez a kapcsolat mindig meg van, csak a mértékét lehet változtatni."

-"Az ?rz?szellemeim? Egy szimpla figyel? az egy szabad szellemnek nem egyéb, mint némi ingyen el?étel, hogy addig is csámcsogjon valamin, amíg az igazi ínyencfalathoz hozzáfér. Ahhoz az ínyencfalathoz, amit mi léleknek hívunk. A komolyabbak szerintem pár elementálon is simán átrágják magukat, és ez mindre igaz, rovar vagy nem az. Egy szellemet viszont egy valaki tud csak megidézni, erre nincs rituálé. Nem egy csapat közös esszenciájához akarsz kötni valamit, hanem saját magadhoz, egy emberhez lehet idomulni, de egy egész csapathoz nem. Túlságosan megosztaná a szellemet. Ez a mázli, különben a fele Faustus ház tele volna ilyenekkel, ha bekerülne közéjük egy hülye, márpedig minden évben volt olyan, akit valamiért kihajítottak, most viszont több lesz, ha jól sejtem. Severin bácsi nem olyan engedékeny, mint Aldwin professzor úr volt."

-"Tényleg, ananász jó lesz?"

Csapat riadó!

More
12 years 11 months ago #4437 by danka90
- Persze.
- Na jó, azt hiszem, ezekbe a dolgokba inkább nem gondolok bele mélyebben. Elég sokat megtudtam így is. A lényeg, hogy eléggé védve vagyunk a prof által és persze általad. Ja tényleg, az a Faustus. Hát ha ?k nem idéztek el? még apokalipszist, akkor talán egyel?re más se fog. Meg a professzor rajtuk tartja a szemét, ha jól sejtem. Szóval mi megtehetjük, hogy kellemesebb témákat keresünk magunknak. Például a szórakozás. Neked mi számít ideális szórakozásnak? Mit csinálnál legszívesebben, ami oldja a stresszt és pihentet. Még ha az mondjuk olyan dolog is, ami testileg nem pihentet, mint mondjuk a futás.

More
12 years 11 months ago #4438 by Nyarlathotep
-"Sokan nem szoktak belegondolni, de ha sokat gondolkodsz rajta, akkor tiszta paranoid leszel és meg?rülsz. A védelem nem annyira er?s ha ilyen jelleg? dolgokkal kell megbirkózni, f?leg ha az ember azt sem tudja, mi ellen kell pontosan védekezni. A bácsikám azért biztosan többet tud tenni, de ha itt valami tényleg elszabadul, akkor csak javítani lehet az esélyeket, biztosra menni nem. Esetleg kinn a világ?rben, ahol nincs élet és nincs Asztrális Sík. Egy lakott bázison mondjuk már van egy minimális, de ennek nem néztem komolyabban utána, így azt sem tudom, hogy meg lehetne-e oldani, hogy ne legyen."

-"Persze, rajtuk tartja. Pont ezért."

-"Az a baj, hogy ez annyira hangulatfügg?, hogy nem lehet megmondani. Persze, mondhatom azt, hogy amihez éppen kedvem van, de nem vagy igazán bentebb vele. Egyébként szoktam olvasni, vagy néha szoktam rajzolgatni, de tényleg csak skiccelek, szóval ne számíts egy Rembrandtra. Vagy sokat szoktam meditálni, mostanában inkább futás után amolyan levezet?nek. Reggel a kanai negyedben van egy öreg mester aki kinn szokott gyakorlatozni. Taijiquan, vagy tai chi, ha ismered azt a harcm?vészetet. Néhányan ott össze szoktak gy?lni, jó, mostanában egy kisebb csapat és utánozzák. Oda én is be szoktam állni. Az is kellemes. Vagy arra vagy kíváncsi, hogy most mit csinálnék?"

Csapat riadó!

More
12 years 11 months ago #4439 by danka90
- Na igen, ez ismer?s. Amikor a lányok azt mondják, hogy "csak skiccelek", az tuti, hogy valami fantasztikus, életh? remekm?. Bár az is lehet, hogy nekem minden annak t?nik, ami felül tud emelkedni az általam maximális szintnek tekintett pálcikaember szintjén. Sosem tudtam jól rajzolni. Persze, Matrixban áramkört, meg tervrajzot igen, de ahhoz nem igazán kell kézügyesség. Ha nem vagyok becsatlakozva, akkor a maximális teljesítményem az valahol az óvodások szintjén stagnál. Ha hazaértünk, megmutatod a rajzaidat? Amellett, hogy nem tudok rajzolni, szeretem nézni olyasvalaki rajzait, aki igen.

- Igen, az volt a hátsó szándékom, hogy kiderítsem, most mihez lenne kedved, amiben én sem vagyok annyira béna. Bár ez ugye attól is függ, hogy mennyi id?nk van még.
Ránézek az órámra.

Time to create page: 0.234 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.